recent project

de Baars nieuwbouw

recent project

Interieurbouw de Baars

recent project

de Groene Vuurvlinder

recent project

Trompetter nieuwbouw

recent project

Nieuwbouw bedrijfspand

Groene en Blauwe vuurvlinder Terug naar overzicht

De Groene Vuurvlinder: 8  betaalbare duurzame woningen in de Lindewijk te Wolvega

In 2013 zijn wij van start gegaan met de bouw van 8 ruime, betaalbare, duurzame en energiezuinige woningen. Een bijzonder project in de  Lindewijk aan de rand van het prachtige natuurgebied de Lindevallei.

De huizen, gebouwd met authentieke bouwmaterialen, zijn optimaal geïsoleerd, voorzien van een innovatief en energiezuinig klimaatsysteem, zonnepanelen en een zonneboiler. Door het passiefhuistoestel (Brink ) ligt alleen al het gasverbruik per jaar 50 tot 70% lager dan bij vergelijkbare woningen. Goed voor het milieu en de portemonnee.

Toekomstige bewoners konden kiezen uit diverse uitbouwmogelijkheden, zoals een erker, dakkapel of garage tegen meerprijs.

De Blauwe Vuurvlinder: 8 betaalbare energiezuinige starterswoningen

In 2014 zijn we van start gegaan met de bouw van 8 ruime energiezuinige starterswoningen.

Deze woningen zijn op dezelfde wijze gebouwd als de Groene Vuurvlinder en voorzien van een dubbele HR-ketel (Intergas) en zonnepanelen.  Dit houdt in dat deze HR-Ketel behalve een hoog rendement op verwarming ook een uniek hoog rendement op warm water heeft.

Ook bij de Blauwe Vuurvlinder kon gekozen worden voor verschillende uitbreidingsmogelijkheden, zoals een erker, dakkapel of garage mogelijk tegen meerprijs.

Inmiddels zijn alle huizen binnen dit project gerealiseerd en verkocht.

Foto's