recent project

de Baars nieuwbouw

recent project

Interieurbouw de Baars

recent project

de Groene Vuurvlinder

recent project

Trompetter nieuwbouw

recent project

Nieuwbouw bedrijfspand

Historie

Bouwbedrijf Koning is opgericht in 1923 door mijn grootvader Bertus Koning. Het bedrijf is overgenomen door Bert Koning in 1987.

In de beginjaren bestonden de werkzaamheden van het bedrijf vooral uit het onderhoud plegen aan woningen en incidenteel uit het bouwen van boerderijen. Mijn grootvader was een echte ambachtsman met liefde voor zijn vak en oog voor de wensen van zijn klanten. Hierdoor kreeg hij ook regelmatig opdrachten verder van huis, zoals in Joure,  Zorgvliet en Broek. Je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar alle benodigde materialen en gereedschap werden dan vervoerd op een handkar. 

Natuurlijk moesten er in die tijd ook de nodige nevenactiviteiten worden verricht. Zo kan ik me nog goed herinneren dat mijn grootvader voor verzekeringsmaatschappijen op pad ging om bij boeren de temperatuur van het hooi te controleren ter voorkoming van hooibroei. Daarnaast  werden er regelmatig grafkisten op maat gemaakt in de werkplaats, destijds een gebruikelijk taak voor de plaatselijke timmerman.

In 1959 kreeg mijn vader André Koning de dagelijkse leiding over ons familiebedrijf. Na de oorlog groeide het bouwbedrijf door de grote vraag naar woningbouw. Het onderhoudswerk bleef ook toen erg belangrijk. Binnen het bedrijf ontwikkelden we hierdoor een breed inzetbaar vakmanschap. In de jaren ’90 ontstond het contact met de woningstichting. Sindsdien renoveren wij op kleine en grote schaal huurwoningen. In die periode zijn wij ook begonnen met het ontwikkelen van kleinschalige projecten. Deze worden veelal uitgevoerd in combinatie met ander bouwbedrijven.

Er is natuurlijk veel veranderd binnen ons bouwbedrijf in de loop der jaren. De handkar is al lang verdwenen en inmiddels kunnen onze klanten van alle bouwactiviteiten op de hoogte blijven via onze BouwApp. Een vaste waarde blijft: de liefde voor ons vak en de zorg voor onze klanten.

Bert Koning